Jeg har ikke haft fødselsdag, men friskbagte boller er altid gode 🙂
50 g gør
5 dl lunken vand
5 tsk sukker
2 tsk salt
2 æg
1 dl vindruekerneolie
1 dl havregryn
14-15 dl hvedemel
Opløs gær i vandet og tilsæt sukker, salt, æg og olie og rør rundt.
Så skal hvedemel tilsættes mens der røres rundt. Når dejen er til det skal der æltes med de bare næver til dejen er dejlig elastisk og smidig 🙂
De sidste par dl mel plejer jeg at ælte i til sidst med hånderne.
Når dejen er som ønsket, skal den hæve under et visketstykke ca 20 minutter.
Så skal dejen æltes godt igennem igen og bollerne skal formes. Ca 16 boller bliver de til og når de er lavet, skal de hæve 20 minutter igen.
Bollerne pensles med æg eller mælk og bages i 10 minutter ved 220 grader.