Flyliceshikaahn?
Sådan hedder det vist i Thailand. Og denne version af stegte ris, syntes jeg er ret så god… Men skriv kommentar, hvis noget kan laves bedre 🙂
250 g brune jasmin-ris (eller de hvide hvis, ikke de brune fader i smag). Kog dem i forvejen og lad dem køle af i køleskabet.
2 dl kogt kylling i strimler. Vi skrabede resterne af en hel kylling og brugte det. Det passede meget godt…
ca. 1/2 dl hønsebouillon, måske mindre
3 fed hvidløg, finthakket
1 hakket grøn eller rød chili
2 spsk. fiske-sauce (fås i den eksotiske afdeling i de fleste supermarkeder)
3 spsk. vegetabilsk olie
1/4 hvidkålshoved snittet i ultra fine strimler
2 dl frosne ærter
2 æg
5 forårsløg, fint snittede
1 / 2 kop frisk thai-basilikum
Tip: Det er bedst at bruge “gamle” ris til denne opskrift. Hvis du bruger nyligt kogte ris, satte den i en stor skål og lad den stå i køleskabet i et par timer
1. Start med at forberede risene ved at hælde lidt olie over og stik hånden i skålen. Olien skal blandes godt rundt og risene må ikke ligge i klumper.
Hæld olie i en wok og steg hvidløg og chili ved semi-stærk varme. Lad det stege 1/2 til 1 minut. Tilsæt kyllingestrimlerne sammen med lidt bouillon og lad det stege nogle minutter. Tilsæt eventuelt lidt ekstra bouillon hvis det tørrer ud. Så skal dette flyttes op af kanterne på wokken, så der er plads i midten til at knække æggene ud. Rør rundt til det bliver til scrambled egg.
Når æggene er færdige, tilsættes ris og fiskesauce – rør godt rundt så alle risene bliver stegt. Steg nogle minutter. Tilsæt så kålen og rør rundt. Så skal ærterne i sammen med den ene halvdel af forårsløgene. Rør rundt i det igen et par minutter.
Til slut hældes det sidste forårsløg over.
Smag til. Hvis retten mangler salt, tilsættes lidt mere fishsauce, er den for salt tilsættes et lille skwis citronsaft.
Så er rette færdig.
Taste good, yes sir man?