Nem og sund.
En ret der skriger på fløde, men jeg har forsøgt mig med hjemmelavet pseudo-fløde, hvor der ikke er heelt så meget fjedt i. Det fungerede egentlig godt nok. God smag i retten og dejlig cremet konsistent.
Til 2 personer brugte jeg
250 g oksekød i tynde strimler
1 tsk. balsamico
2 fed hvidløg
1 løg
1 håndfuld frisk basilikum, hakket
1 håndfuld frisk persille, hakket
6-7 cherrytomater skåret i halve
1 knivspids sukker (drysses ud over de halve cherrytomater)
1/2 citron
4 spsk. græsk youghurt
1 spsk. mælk
250 g friske kantareller i tynde skiver
1 pakke frisk fuldkornspasta
Friskrevet parmasan
Salt
Peber
Start med at bland oksekødet med balsamico og lidt salt og peber. Lad det stå i mens resten gøres klar.
Bland den græske youghurt med lidt citron saft, salt og peber. Det er min pseudo-fløde 🙂
Hak løg og hvidløg fint og steg det på panden. Når løgene er bøde og dejlige, tilsætter du oksekødet som skal stege videre til det er brunt. Tilsæt så kantarellerne og lad det stege lidt videre. Der skulle gerne være kommet lidt væske i bunden fra kødet. Smid tomater, basilikum og persille i sammen med lidt finthakket skal fra citronen. Til slut skal snyde-fløden i retten og så skal det koges op, så de værste klumper forsvinder…
Kog pastaen som dikteret på pakken og bland det hele til sidst toppet med parmasan.
Vi fik lidt broccoli og grov-flüte til – det var osse dajlit.