Hjemmelavet mayonnaise

Det tager 30 sekunder

1 bæger pasteuriseret æggeblomme
Saften fra 1/4 citron
1 tsk dijonsennep
2 tsk sherryvineddike (hvidvins og andre eddiketyper fungerer fint)
Salt & friskkværnet peber
3 deciliter raps- eller vindruekerneolie (ikke olivenolie)

Hæld alle ingredienser i et glas eller en høj cylinderformet skål i ovenanførte rækkefølge. Lad blandingen stå i 30 sekunder til den har sat sig, så blommen er i bunden og olien i toppen. Sæt en stavblender helt ned til bunden. Start med at blende i intervaller af 1/2 sekund. Når mayonnaisen begynder at dannes, kan man blende i længere intervaller. Smag til med evt ekstra salt, peber eller eddike/citron.

TIPS: Ovenstående er lynversionen og hvis man ikke ejer en stavblender blandes alles ingredienser på nær olien med et piskeris. Herefter pisken olien ganske langsomt i blandingen til den når den ønskede tykkelse. Denne version tager ca 1,5 minut at lave.

Velbekomme…


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *