Ingefær-marineret laks

1 kg rå laksefilét – havørred kan også anvendes
2 spsk. salt
1 spsk. sukker
25g ingefær

Sådan!
Såfremt fisken er frisk, skal den en tur i fryseren – min. 8 timer. Det dræber de skadelige bakterier.
Hvis ikke fiskehandleren har fjernet alle benene, skal man lige sikre sig, at der ikke sidder nogle tilbage i midten.
Bland salt og sukker og læg det på de to filetter, som herefter lægges i et fad med de bestrøede mod hinanden.
Fadet dækkes med folie og sættes køligt et døgn. Siderne vendes 3-4 i marineringsforløbet. Fintrevet ingefær smøres på fileterne 4 tmer før servering. Skrab ingefær af inden udskæring.

Server med Sauce Verde* og lækkert rugbrød.

*Sauce Verde
Creme Fraiche eller Græsk youghurt
Limesaft
Sukker
Frisk dild
Frisk persille
Salt
Peber
Bland det hele til en dressing, smag til og rør juliennerevet limeskal i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *