Sund og lækker
Dejlig cremet suppe med en frisk smag af ingefær.
Forret til 4
Hovedret til 2
400 g skrællede jordskokker i små stykker
2 små skalotteløg i tern
Det hvide af 1 porre i ringe
1 skrællet æble i mindre stykker
Frisk ingefær – en lille golfkugle i små stykker
1 spsk olie
1/2 l hønsebouillon
1/2 l letmælk
knivspids revet muskatnød
God håndfuld tigerrejer uden skal, optøet (dem fra Netto)
en klat smør til stegning af rejerne
Sauter jordskokker, skalotteløg, porrer, ingefær og æble i olien, til løgene er blanke.
Tilsæt bouillonen og lad det småsimre til grønsagerne er møre.
Tilsæt mælken og blend suppen. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt, peber og muskatnød.
Steg rejerne i smøret, til de får lidt farve.
Fordel rejerne i 4 dybe tallerkener. Varm suppen igennem og hæld den over rejerne.
Nyd suppen med et groft brød til.