Koldhævede franske flütes

Lækkert flüte med god krumme

3 flütes

750 g hvedemel
1/2 liter iskoldt vand
15g gær
3 tsk salt

Start i god tid – helst dagen før.
Hæld det meste af melet i en skål og hæld det iskolde vand over. Ælt det i 10 minutter. Det er en god idé at bruge en håndmixer eller en røremaskine. Det kan være lidt hårdt arbejde for håndmixeren, så hold et par pauser… Dejen skal være god elastisk. Tilsæt mere mel lidt af gangen.
Herefter skal gæren smuldres i dejen i bittesmå stykker – den skal nemlig æltes helt ud i dejen, så den ikke kan ses. Drys saltet i og ælt igen nogle minutter. Når alle ingredienserne er i, og det hele er æltet godt sammen, skal det sættes i køleskabet i 6-8 timer.

Når dejen har hævet, skal den ud på bordet (hvor der selvfølgelig skal være mel på). Den skal ikke æltes mere, men bare skrabes ud på bordet. Form forsigtigt dejen til en rektangel og del den så i tre lige store stykker. Forsigtig forsigtig – luften må ikke pressen ud af dejen.
Læg brødene på bagepladen og sno den en omgang, så de ikke flyder ud.
Drys dem med mel og lad dem hæve 30 minutter.
Skær et par snit eller tre i brødene og bag dem på nederste rille i ovnen ved 275° i 8 minutter og derefter i 20 minutter ved 200°.

Sæt dem på en rist når de er færdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *