Muslingesuppe

The soup from heaven!

Forret til 4
Hovedret til 2
Dejlig enkel og virkelig velsmagende suppe.

1 kg friske blåmuslinger
1 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
2 gulerødder skåret i tynde strimler
½ finthakket bladselleri
1 porre – det grønne i tynde strimler, det hvide finthakket
3 dl tør hvidvin (den billige Frascati fra Netto er fin). Alternativt kan 3 dl af hvedeøllet du drikker til bruges.
1 dl hønsebouillon

Gør muslinger klar. Rens dem under koldt rindende vand. Dem der er lukket, eller lukker sig når der bankes lidt på dem, skal bruges – resten smides ud.
Varm en stor gryde og svits grøntsagerne i lidt olie i et par minutter og hæld vin og bouillon ved. Lad det stå et 5 minutters tid.
Smid muslingerne i gryden og læg låg på. Lad det dampe 4-5 minutter til muslingerne har åbnet sig igen.
Dem der stadig er lukket skal kasseres!

Spis brød og drik en kølig Paulaner weissbier til.

En kommentar til “Muslingesuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *