Til 4 personer
2 dåser tun (i vand)
2 dåser hakkede tomater
1 løg (hakket)
2 dl hvidvin
2 hvidløg (presset eller fint hakket)
tørret chili (flager eller pulver)
3 ansjosfileter (skåret i små stykker)
1 bundt hakket persille
1 tsk sukker
2 spsk kapers
400 gram spaghetti (tørret)
Salt & peber
Olivenolie
Parmesan
Sæt vand over til spaghetti. Svits kapers og løg i olivenolie i 3-4 minutter og tilsæt derefter hvidløg og ansjoser, som svitser med i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt dernæst hvidvin, som skal koges ned til under det halve. Herefter tilsættes sukker, chili, tun, halvdelen af persillen samt tomat. Saucen koger i 10 minutter. Hvis saucen er for tyk tilsættes lidt vand fra spaghettien, som er i gang med at koge. Hæld vandet fra spaghettien ca 2 minutter før den er færdig. Hæld spaghettien tilbage i gryden, hæld saucen over, riv parmesan i, tilsæt resten af persillen og bland. Blandingen skal trække under låg i ca 4 minutter. Nu er der klar til servering. Pynt med persille og reven parmesan.
Velbekomme…