RRRRRRRRRRIISOTTOOOOOOOOO!
Det er sgu ikke særlig svært at lave risotto. Man skal bare være lidt opmærksom og røre lidt rundt hele tiden…
Til 2 personer skal du bruge:
150 g Risottoris
1 dl. tør hvidvin
1/2 liter Hønsebouillon (skal være varm)
Olivenolie
1 fed fint hakket hvidløg
3 cm finthakket bladselleri
25 g smør
ca 50 g revet parmasan
lidt citronsaft
en lille håndfuld bredbladet persille, hakket groft til at drysse over
200 g blandede svampe (champignon, Karl johan, kantareller)
Lille bundt frisk timian
2 ekstra fed hvidløg
Start med at gøre alle ingredienserne klar. Så er det hele meget nemmere at have med at gøre.
Svits løg og bladselleri og et fed finthakket hvidløg i tykbundet gryde med lidt olivenolie i 5-10 minutter ved middelvarme. De skal blive bløde uden at tage farve. Tilsæt risene og svits dem til dem bliver lidt gennemsigtige. Husk at røre rundt hele tiden!
Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe.
Tilsæt så 1 dl bouillon af gangen og lad den trænge ind i risene. Bliv ved indtil der ikke er mere bouillon.
Når bouillonen er ved at være brugt op, skal en pande på banen.
Svits svampe, timian og 2 fed hvidløg (de skal bare skæres på langs – så kan man fiske dem op igen) ca. 10 minutter til svampene får lidt farve. Skru ned for svampe-varmen, og gør risottoen færdig med det sidste bouillon.
Når der ikke er mere bouillon, tilsættes svampene, persillen og smøret. Bland det godt. Til sidst blandes den revede parmasan i gryden og risottoen skal så lige stå 5-10 minutter.
Så skal den spises.