En ny ret. Mørbradbøffer i dejlig tomatsauce med pasta.
Tomatsauce:
1 løg, finthakket
1/2 bladselleri, finthakket
1/2 gulerod, finthakket
1 fed hvidløg, presset
Olivenolie
1/2 ds tomatpuré
1 ds flåede hakkede tomater
1/2 bouillonterning, kylling
1 dl kogt vand
1 kvist frisk timian
1 spsk tørret oregano
1 spsk tørret basilikum
Salt & peber
lidt sukker
Svinet:
1 svinemørbrad – afpudset
1 kvist frisk rosmarin
Salt & peber
Start med at skære mørbraden i nogle gode bøffer – 2-3 cm tykke. Kryds med salt og peber på begge sider.
I en gryde svitses løg, hvidløg, gulerod og bladselleri nogle minutter i olivenolie. Tilsæt de tørrede krydderier og svits lidt videre. Tilsæt tomatpuré og bland det rundt. Hæld flåede tomater over sammen med bouillonterning og vand. Drys lidt sukker i og lad det stå.
Varm en pande godt op og hæld noget vindruekerneolie (eller noget andet olie) på. Svits bøfferne 1-2 minutter på hver side sammen med rosmarinen.
Når bøfferne ser gode ud, hældes tomatsaucen over og der steges videre 5-7 minutter.
Spis pasta og drik rødvin til…