Uden tvivl de bedste boller i verden!
Det her er de nemmeste og bedste boller man efter min smag kan bage. Og man får ikke fedtede fingre af dejen…
10 g gær
2 dl havregryn
8 dl hvedemel (brug evt. 4dl hvede og 4dl spelt, så det også sundt)
½ liter koldt vand
2 tsk. salt
Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt havregryn og mel lidt ad gangen mens der røres godt rundt.
Når det hele er rørt i skal dejen være lidt klistret og ikke til at ælte med hænderne. Sølvpapir over skålen og lad dejen overnatte i køleskabet natten over (minimum 8 timer).
Brug to skeer til at “forme” bollerne. De skal bare klaskes ned på en bageplade med bagepapir – der bliver ca. 12-15 boller.
Fuld skrue (240-250’ish grader) på ovnen og så ind med bollerne. Kommer de i kold ovn, skal de bage 20-25 min. er ovnen varm, skal de ikke have mere om 15-16 min.
Hvis man gerne vil have bollerne grovere, kan man sagtens erstatte 1 dl hvedemel med femkornsblanding. Det smager også rigtig godt!